Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

По-тежка присъда за 40-годишния С.М. иска майката на 8-годишното дете, с което е блудствал

Жалба срещу присъдата на Районния съд в Добрич по делото срещу 40-годишния С.М., признат за виновен за блудство с малолетно лице и противозаконното му лишаване от свобода, е постъпила от процесуалния представител на майката на пострадалото 8-годишно дете, по информация на Про Нюз Добрич.

Първоначално съдът уважи искането на прокуратурата мъжът да бъде лишен от свобода за срок от девет години. Подсъдимият обаче се възползва от правото си по закон делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие и призна изцяло фактите и обстоятелствата от обвинителния акт.

Така съдът бе задължен да намали наказанието с една трета и С.М. получи „лишаване от свобода“ за срок от шест години при строг режим. 

Жалбата се отнася единствено за размера на присъдата, тоест се иска по-високо наказание. 

С.М. бе предаден на Районния съд през януари, след като бе задържан във връзка с изчезването на 8-годишното момиче от центъра на Добрич на 3 август м. г. За блудство с малолетно лице той можеше да получи от 1 до 6 години затвор, а за противозаконното му лишаване от свобода - от 3 до 10 години. 

c