Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

6 години затвор при строг режим за мъжа, отвлякъл и блудствал с 8-годишно момиче от Добрич

6 години затвор при строг режим ще излежи мъжът, който отвлече и блудства с 8-годишно момиче от Добрич. Делото протече при условията на съкратено съдебно следствие в Районния съд. Прокуратурата е поискала ефективно наказание от 9 години лишаване от свобода, което съдът е уважил, но поради това, че подсъдимият е признал изцяло фактите и обстоятелствата в обвинителния акт, законът задължава съда да намали наказанието с една трета, обясни за Про Нюз Добрич прокурор Даниел Илиев. Затова е постановена присъда от 6 години лишаване от свобода при строг режим.

Обвинителният акт срещу извършителя - 40-годишен мъж, който отвлече и блудства с малката Ева, съдържаше две престъпления – „противозаконно лишаване от свобода на малолетен“ и „блудство с малолетен“.

Припомняме, че на 3 август  2022 г. бе подаден сигнал в Първо районно управление на МВР, че е изчезнала 8-годишната Ева. Детето бе отвлечено от центъра на Добрич от 40-годишен мъж, който го завел в кравефермата, в която работел в село Плачи Дол. Там е извършено блудството.

Ето го мъжът, който отвлече и блудства с 8-годишно дете от Добрич

Майката на отвлечената 8-годишна Ева от Добрич вярва, че децата й са следени

Незабавно са предприети издирвателни мероприятия по установяване на детето и е образувано досъдебно производство с първоначална квалификация „блудство с малолетно лице“. Обвиняемият е задържан с постоянна мярка под стража.

За блудство с малолетно лице той можеше да получи от 1 до 6 години затвор и за отвличането - от 3 до 10 години. Мъжът е родом от село Котленци. Познат е на органите на полицията, защото до момента е осъждан няколко пъти за извършени кражби.

c