Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

По искане на кмета утре сесия на Общинския съвет в Добрич няма да има, отложиха я за юни

Насрочената за 9 часа утре, 28 май, сесия на Общинския съвет в Добрич, няма да се проведе. Тя е отложена за след изборите за Народно събрание и за Европейски парламент, насрочени за 9 юни. Ще се проведе на 11 юни от 9 часа.

Дневният ред на сесията е от 40 точки, сред които и стартиране на процедура за конкурс за управител на Центъра за психично здраве „Д-р Петър Станчев“ и назначаване на временен управител, одобряване на предложението за избор на управител на „Градски транспорт Добрич“ и др.

От съобщението на сайта на Общината става ясно, че решението за отлагане на сесията е по искане на кмета с входящ номер №93-00-36/27.05.2024. Председателят на Общинския съвет го свиква на нова дата, съобразно правомощията си по Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и Правилника за организацията и дейността на Общински съвет град Добрич.

Според Правилника сесиите се провеждат всеки последен вторник от месеца от 9 часа. По изключение заседание може да бъде проведено и на друга дата, която се посочва от председателя на Общински съвет. В случая той е определил като такава 11 юни предвид личното участие и ангажираността на част от общинските съветници при подготовката и провеждането на изборите на 9 юни.

c