Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Плевенската полиция иззе стоки от защитени търговски марки

Плевенската полиция иззе стоки от защитени търговски марки. Това съобщава Мариана Цветкова, говорител на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.
Тя посочи, че в полицейските действия срещу незаконното разпространение на стоки, носещи защитени търговски марки, са участвали служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност", отдел "Досъдебно производство" и "Базова научно-техническа лаборатория" при ОД на МВР. От офис на куриерска компания в областния град са иззети четири кашона пратки, с общо тегло 80 кг. Те са били подготвени и предназначени за получател в чужбина. При извършване на процеусално-следствените действия е установено, че всички кашони съдържат 204 парфюма от запазени търговски марки. Задържан е 24-годишният изпращач на парфюмите.
При последвало претърсване и изземване в къща в село Гривица, обитавана от 32-годишен, са открити 357 различни артикули -  обувки, колани, дамски чанти, парфюми, шапки, плажни чанти, портмонета, подаръчни комплекти, означени с лого на запазени търговски марки, без съгласието на правопритежателите. 
По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по смисъла на чл. 172 "б" от Наказателния кодекс. Работата се продължава под ръководството на прокурор при Районната прокуратура в Плевен.
За БТА Цветкова допълни, че това са първите за годината оперативни действия на полицията в Плевен срещу незаконното разпространение на стоки, носещи защитени търговски марки.

c