Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Пиян шофьор и укриващ се от властите са задържани при спецакция в област Добрич

Специализирана полицейска операция по линия на конвенционалната престъпност се провежда в област Добрич, съобщиха от ОДМВР.

Общо 89 служители от различни структури участват в акцията. Към 10 часа днес са проверени общо 519 МПС, извършените проверки на граждани са 340. Трима са задържани по Закона за МВР до 24 часа, съставени са 25 акта за установяване на административни нарушения и 93 броя фишове.

На 13 декември, около 21:30 часа в хода на операция, в тервелското с. Орляк е спрян за проверка лек автомобил „Пежо“, управляван от 45-годишен мъж. При последвалия тест за употреба на алкохол с техническо средство са отчетени 1,44 промила. Водачът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

След проведено издирване и следствени действия, от служители на Второ РУ МВР Добрич в с. Поручик Кърджиево е установен и задържан 28-годишен мъж. Той е с влязла в сила присъда „лишаване от свобода“ от Районния съд в Добрич и към момента на установяването му се е укривал от властите.

Специализираната полицейска операция продължава и в днешния ден.

c