Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Павликени отбеляза 81 години от обявяването си за град

Павликени отбеляза своята 81-ва годишнина от обявяването си за град, съобщиха от общинската управа.
Празничният ден започна сутринта със света литургия, отслужена от отец Димитър в храма „Рождество Богородично“, след което бяха поднесени венци пред паметниците на светиите Петър и Павел, и на старейшината на Павликени Атанас Хаджиславчев. 
По време на тържествената сесия на Общински съвет Павликени съветниците гласуваха и приеха четирите номинации за удостояване с почетен знак - двустранен плакет и званието „Почетен гражданин на град Павликени“, както и една номинация за едностранен плакет. Тържеството продължи пред сградата на общината с издигане на знамената и благослов, отслужен от отец Димитър, а отличията на новите почетни граждани връчи кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. Наградените са Ганчо Александров, д-р Пламен Латев, д-р Веселин Дяволов и Иван Трифонов (посмъртно). С почетен знак „Едностранен  плакет” беше удостоен дългогодишният председател на Туристическо дружество „Росица“ Васил Василев. 
Вечерта празничната част продължи с концерт на Поли Паскова и ансамбъл „София 6“, и завърши с пищни илюминации. Тържествата бяха уважени от много гости, сред които кметове на общини, почетни граждани на Павликени и първият секретар на посолството на Япония Юки Такахаши. Делегации от побратимените градове – Болдещ Скаени (Румъния), Леова (Молдова) и Ломжа (Полша) също гостуваха в града за празника.

c