Петък, 03 май 2024

03.05.2024

Последвайте ни

Отпечатват 178 хиляди бюлетини за изборите на 2 април в област Добрич

До 18 март е срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

Районната избирателна комисия в Добрич одобри със свое решение тираж 178 000 бройки хартиени бюлетини за произвеждане на изборите за народни представители на 2 април 2023 г. в Осми Добрички изборен район. Комисията одобри и графичните файлове на бюлетините и тиража за отпечатването им.

По предварителни списъци броят на избирателите в област Добрич е около 177 000 души, като около 13 000, обичайно в секции в малки населени места, ще гласуват само с хартия.

С машини ще се гласува в 246 секции в област Добрич, каза за Про Нюз Добрич председателят на РИК Добрич Цонка Велкова. Още не е ясно дали в някои от секциите ще има по две машини и колко ще са те, предвид че на тези избори ще се гласува и с хартия.

На територията на целия избирателен район ще има 367 избирателни секции, но в цифрата не са включени тези, които могат да бъдат разкрити в специализираните институции – болница, домове за стари хора, следствен арест, подвижни избирателни кутии и др.

До 18 март е срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес. До тази дата се заявява желание за гласуване от избиратели, които не могат да напуснат дома си и да упражнят правото си на вот в изборните помещения.

c