Сряда, 26 юни 2024

26.06.2024

Последвайте ни

Откриха 770 грама канабис в село край Балчик, задържани са двама рецидивисти

Полицията залови надрусан шофьор без книжка и приятеля му – и двамата с криминални регистрации. В дома, обитаван от единия, са открити 770 грама канабис.

На 18 април в района на паметник „Цимерман“ на околовръстния път на град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 23-годишен мъж. В колата е имало и пътник на 26 години. И двамата са известни на МВР, съобщиха от ОДМВР Добрич.

При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водачът е неправоспособен, лишен от правоуправление по административен ред с наказателно постановление.

Направен му е тест за употреба на наркотични и упойващи вещества с положителен резултат за амфетамин и метамфетамин.

На задната седалка в автомобила органите на реда са намерили найлонов плик със суха тревна маса. При извършения полеви тест сухата тревна маса реагира наркотичното вещество канабис с голямо тегло - 770 грама. При извършване на претърсване и изземване от адрес с. Гурково,  обитаван от един от мъжете, са намерени 27 гр. канабис.

Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работата по установяване и документиране на престъпната им дейност продължава.

c