Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Отборът на ОУ “Стефан Караджа” с най-много награди за област Добрич от националния фестивал “Роботика за България”

Отборът "RoboPlay" на основно училище "Стефан Караджа" в Добрич завоюва купа на проведения на 15 юни в София ежегоден фестивал "Роботика за България". В него взеха участие 42 отбора от цялата страна.

Отборът "RoboPlay" се състезава в дивизия SPIKE B и спечели купа за трето място в съответната категория. В допълнение към престижното трето място, отборът получи и подаръчен ваучер на стойност 100 лв. за закупуване на материали по роботика.

Отборът "RoboPlay" завоюва отличия в пет от общо шест категории - Отличие и второ място в категория "Екипна игра", Отличие и второ място в категория "Научноизследователски проект" и Отличие и трето място в категория "Робо игра".

Специалните награди тази година са "Награда на журито" и "Най-добри щандове". Младият екип от Добрич получи "Награда на журито", която се връчи на три от най-изявените отбори на фестивала, както и наградата за "Най-добри щандове", която се присъди на общо шест отбора.

Отборът "RoboPlay" се състои от ученици от 4. и 5. клас при ОУ "Стефан Караджа" - град Добрич. Участниците от 4. "а" клас: Яна Ангелова, Елиз Юмерова, Цветомира Панайотова и Галатея Иванова и учениците от 5. "а" клас: Симона Василева и Селин Къпък, се подготвяха усилено за състезанието през цялата учебна година под ръководството на своите ментори - г-жа Мария Георгиева и г-жа Магдалена Иванова.

При участието на младите ученици в този вид извънкласни дейности се формират трансверални компетентности и метакогнитивни умения, необходими за живота. Учениците придобиват ключови умения за практическото приложение на придобитите знания в различни сфери на обществения живот.

Фестивалът “Роботика за България” се организира, благодарение на SAP Labs и ФРГИ.

c