Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Осигуряват с проект нови газови котли и ел. бойлери за комплекса за социални услуги в Добрич

Общинският съвет на Добрич даде съгласие Община Добрич да кандидатства  с проектно предложение „Подобряване условията на живот на децата и младежите с увреждания  от Комплекс за социални услуги град Добрич“ пред Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Поема се ангажимент за осигуряване на необходимото съфинансиране в размер на 10% от общата стойност на проекта, определена в сключения между Община град Добрич и Фонда договор.

Общината ще кандидатства за максималната допустима сума за строително-монтажни и ремонтни дейности – това са 72 000 лв. с ДДС. Парите трябва да бъдат оползотворени до 9 декември 2024 г. Срокът за кандидатстване с проектното предложение е до 31 март 2024 г.

С реализацията на проекта ще се закупят общо осем газови котела и четири електрически бойлера за Комплекса за социални услуги  за деца и младежи с увреждания. Ще се извършат и необходимите строително – монтажни и ремонтни  дейности, с цел повишаване качеството и ефективността на грижата за децата и младежите.

През 2014 г. в Добрич бяха изградени четири еднотипни сгради, в които от 2015 г. бяха настанени деца и младежи с трайни увреждания. Съществуващата комбинирана система за отопление и топла вода, включваща газови котли и електрически бойлери, вече е амортизирана и неефективна, което налага извършването на ремонтите.

c