Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Осемдесетгодишен мъж от Сливен получи изгаряния при пожар заради оставена без надзор печка

Осемдесетгодишен мъж от Сливен получи изгаряния при пожар заради оставена без надзор печка, съобщиха от пресцентъра на областната полиция.
Пожарът е пламнал на 11 януари около 11:00 часа в къща, във вилна зона „Каменка“, край Сливен. Собственикът е запалил печка на твърдо гориво и я оставил без надзор, при което са паднали димоотводните тръби. При опит за гасене от негова страна той е получил два процента изгаряне в областта на врата. Пристигналият екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен е установил изгарянето, имало е съмнения за обгазяване. Пострадалият отказа предложената му хоспитализация. Екип на местен доставчик на интернет, минавал случайно, му е помогнал да излезе от разрасналия се пожар.
Два пожарникарски екипа са угасили пожара и са спасили две сгради и 10 животни. Унищожени са техника, домашно имущество и документи.
В същия ден, следобед, е станал и инцидент с изтичане на газ от газова бутилка, ползвана за битови цели в жилището на 75-годишна жена в сливенския квартал „Клуцохор“. Пострадали няма. На място се е отзовал един екип на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (ПБЗН) в Сливен, който е обезопасил бутилката и е проветрил помещението. 
Общо 83 пожара са ликвидирани в България през последното денонощие, един човек е пострадал, съобщиха по-рано от Главна дирекция ПБЗН.

c