Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Определят мерите и пасищата за отдаване под наем в община Тервел

Предложение за определяне на мери и пасища от Общинския поземлен фонд /ОПФ/ и Общинския остатъчен фонд и предоставянето им за общо и индивидуално ползване ще внесе на предстоящото заседание на Общинския съвет /ОбС/ кметът на Тервел инж. Симеон Симеонов. От докладната му записка става ясно, че те са 42 626.87 декара.

Кметът предлага ОбС да даде съгласие за предоставяне на мери и пасища от ОПФ за индивидуално ползване под наем без търг или конкурс на собственици или ползватели на животновъдни обекти с пасищни селскостопански животни, регистрирани в Системата за идентификация на животните и регистрация на животновъдните обекти на БАБХ. Те ще бъдат предоставени за срок от пет стопански години.

Останалите свободни пасища, мери и ливади ще се отдават под наем чрез търг за срок от една стопанска година само на собственици на пасищни селскостопански животни, регистрирани в Интегрираната информационна система на БАБХ. Ако и след него има свободни пасища, мери и ливади те ще се отдават на търг за една стопанска година на собственици на пасищни животни и на лица, които поемат задължение да ги поддържат в добро земеделско и екологично състояние. 

c