Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева и куп спортисти спасяват Емо Ангелов от Добрич

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева и още куп спортисти се включиха в кампания в помощ на младия Емо Ангелов. Всички те дариха свои предмети, които се продават на търг.

Младежът се нуждае от 120 000 лева, за да проходи отново. В момента е в инвалидна количка след катастрофа, която претърпява през 2018 година. След тежкия инцидент 47 дни Емо се бори за живота си. Преди катастрофата момчето е от младите надежди на футболния "Добруджа".

Сред най-дейните в кампанията за Емо е Василена Шлишкова. Тя прави връзката с около 250 спортисти, които даряват свои вещи, за да помогнат. Продава ги на търг, а парите превежда в сметката на Емо. 

Сред първите откликнали на зова й за помощ са Стойка Кръстева и европейската шампионка по бокс Светлана Каменова.

"Стойка и близките й ни дадоха фланелки и боксови ръкавици с автографи. Предметите имат голяма сантиментална стойност, но въпреки всичко решиха да ги дадат и да помогнат максимално!", споделя Василена.

В кампанията се включва и почти целият отбор на "Ботев" (Пд) начело с Ивелин Попов, Лъчезар Балтанов и треньора Душан Керкез. Дарение правят треньорът по бокс Владимир Георгиев, Борислав Велев, Григор Саруханян, Теодор Христов, Симеон Нковски, Никола Дипчиков, европейският шампион по сумо Пенчо Дочев, бадминтонистките Стефани и Габриела Стоеви, волейболистите Георги Сеганов, Мария Йорданова и Нася Димитрова и др.

"Успях да се срещна с българската легенда Димитър Пенев, който разписа екип в помощ на Емо Ангелов", добавя Василена.

Източник: Българиия Днес

c