Петък, 17 май 2024

17.05.2024

Последвайте ни

Очаквам още утре правителството да обяви продължаващи ефективни мерки срещу инфлацията, заяви президентът Румен Радев

Очаквам още утре правителството да обяви резултатите от проверките и най-вече продължаващи ефективни мерки, които да достигат до всеки български гражданин. Това каза държавният глава Румен Радев пред журналисти относно цените на хранителните продукти и инфлацията преди да присъства на представянето в БАН на документалния филм „Девет глътки свобода“, посветен на избухването на Априлското въстание. 
Радев отбеляза, че огромният проблем пред българските граждани днес e инфлацията и цената на хранителните продукти. Предприетите от правителството действия заслужават подкрепа, но е нужна решителна борба срещу спекулата и нелоялната търговия, посочи Радев. Той заяви още, че очаква контролните органи да действат безкомпромисно и редовно.
В средата на февруари Комисията за защита на потребителите, съвместно с Българската агенция за безопасност на храните и Националната агенция за приходите, започнаха масирани проверки в търговската мрежа в цялата страна с фокус установяване на нелоялни търговски практики, които могат да бъдат предпоставка за необосновано завишаване на цените на стоките. 

c