Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Общинският съвет в Сливен отпусна 150 хиляди лева за ФК Сливен, който участва в Трета лига

Общинският съвет в Сливен на свое заседание днес отпусна под формата на дарение 150 хиляди лева годишно за ФК Сливен, който участва в Трета лига. За аматьорските клубове, които играят на областно ниво, финансирането ще бъде 1000 лева.
По думите на кмета Стефан Радев, общественият интерес за подпомагане на клуба е голям, като има създаден инициативен комитет, в който участват изявени футболисти.
"Не ми е приятно да гледам резултатите на нашия отбор. Надявам се с това решение да дадем тласък и повече хора от бизнеса да се включат във финансирането на спорта", каза той.
Общината е готова да подпомогне финансово с до 100 хиляди лева и отбор по баскетбол, ако участва в държавното първенство.  
„По отношение на колективните спортове, не искам да е така, но очевидно без помощта и намесата на Общината не се получава да се състезават на национално ниво или по-високо ниво“, коментира Стефан Радев. 
Предложението бе прието с 21 гласа, като групата съветници, наречена „Пламен Крумов и приятели” гласува "против". Крумов, който бе кандидат за кмет на местните избори от ПП "Пряка демокрация", е собственик на ФК Сините камъни. В клуба тренират 236 деца в различни възрастови групи, от които 210 постоянни и 26 преходни. Десет са треньорите. Школата е сред най-големите частни школи в страната.
"Дарението не бе за всички клубове пропорционално. Промените в наредбата за финансирането на спортните клубове трябваше да се направят преди това дарение, за да бъде прозрачно пред цялата общественост", коментира Крумов.

c