Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Община Ямбол получи близо 10 млн. лева от държавата за нова мултифункционална спортна зала и ремонти на улици

Община Ямбол получи близо 10 млн. лева от държавата за нова мултифункционална спортна зала и ремонти на улици. За три проекта са подписани договори за финансиране с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от общинския пресцентър.
За новата спортна зала са отпуснати близо 2,3 млн. лева. Тя ще бъде до съществуващата спортна зала "Диана", като двете ще бъдат свързани чрез топла връзка. Залата ще се използва за художествена гимнастика, спортна акробатика, скокове на батут, скално катерене и спортна стрелба, както и за спорт за хора с уврежания, училищен и студентски спорт. През последните четири години двойно се е увеличил броят на спортуващите деца и младежи в местните клубове, посочват от местната управа.
Основен ремонт за близо 6,7 млн. лева ще бъде направен на участък от улица "Преслав" в Ямбол, от кръстовището с ул. "Акация" до обходен път "Изток" в кв. "Георги Бенковски". Ще бъдат подновени и троарите. Предстои и ремонт на стойност 700 хил. лева на алеята, свързваща ул. "Димитър Благоев" с обходен път "Изток".

c