Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Община Казанлък приема заявления по Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища

Община Казанлък приема заявления за кандидатстване по Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища, съобщават от местната администрация в официалния си интернет сайт. По нея се осигуряват едногодишни стипендии в размер на 135 лева на месец. 
Насърчават се учениците от седми до 12-и клас с изявени дарби в областта на науката, изкуството и спорта. Целта на програмата е подпомагане на учениците за разширяване на възможностите им за изява и поощряване на развитието на техните творчески заложби. Стипендиите се отпускат от съответното министерство в зависимост от сферата, в която се кандидатства, след издадена заповед на кмета.
Документи ще бъдат приемани в деловодството на Община Казанлък. 
БТА припомня, че в бюджета на общината са заложени и средства за даровити деца по Общинската програма за закрила на детето. Отличените ученици се избират от комисия, назначена със заповед на кмета. Условията за кандидатстване и критериите за оценяване са обявени на официалния сайт на местната администрация, а срокът за кандидатстване е всяка година до 15 септември. 

c