Вторник, 10 септември 2024

10.09.2024

Последвайте ни

Община Добричка ремонтира улична и пътна инфраструктура с над 3 000 000 лв. от ЕС

В изпълнение са два проекта в община Добричка за над 3 000 000 лева, финансирани по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. 

Проектът „Инвестиции в подобряването на малка по мащаби инфраструктура в селата Божурово, Царевец и Опанец, община Добричка“ включва рехабилитация на улици в трите села и подобряване на средата в Дома за пълнолетни лица с деменция в с. Опанец.

Общият размер на финансовата помощ възлиза на 167 427 лв., 100% безвъзмездно, финансиран чрез Стратегията за ВОМР на Местната инициативна група „Добричка“.

Планирано е ремонтиране наулица „Трета” (участък с дължина 490 л.м.) в с. Божурово и улица „Осма“ (участък с дължина 184 л.м.) в с. Царевец, както и прилежащите тротоари. Улиците са асфалтирани през 80-те и 90-те години на миналия веки са в много лошо състояние, като липсват бордюри и тротоари, повредено е асфалтовото покритие, хоризонталната маркировка е заличена и др. За Дома за пълнолетни лица с деменция в с. Опанец е предвидено доставка на болнични легла, с което ще се подобри качеството на грижата за възрастните хора. Проектните дейностище бъдат изпълнени до юни 2025 г.

До септември същата година ще бъде рехабилитиран пътният участък между селата Карапелит и Медово. Дейността ще се реализира с безвъзмездното финансиране в размер на 2 926 636 лв. Проектът „Рехабилитация на общински път DOB2100 в участък между селата Карапелит и Медово“ предвижда строително-монтажни работи – земни, асфалтови и пътни работи, съоръжения, временна организация и безопасност на движението и др. Изпълнението му ще подобри транспортно - експлоатационните качества на пътния участък, осигури безопасни условия за движението и добро отводняване на пътя.

c