Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

Община Добрич спечели проект за ремонт на Комплекса за социални услуги

Община град Добрич спечели финансиране за ремонт на Комплекса за социални услуги в града. През март  2024 г. Общината кандидатства с проектно предложение “Подобряване качеството на живот на децата и младежите с увреждания от Комплекс за социални услуги град Добрич“ пред Фонд “Социална закрила“, посочват от администрацията.

Преди ден Фондът публикува списъка с одобрените проектни предложения, в който проектът на Община град Добрич е класиран на трето място от 50 проектни предложения от цялата страна.

Сумата, с която Фондът ще финансира ремонта, е  71 518 лева, като Общинският съвет е дал съгласие за съфинансиране на проекта в размер на 10%, от общата стойност, определена в сключения между Общината и Фонда договор.

Проектното предложение предвижда строително-ремонтни дейности на системите за отопление и топла вода в сградите на четирите центъра за настаняване от семеен тип. Съществуващите системи, които са амортизирани и неефективни, ще бъдат подменени, което ще осигури адекватни условия за денонощна грижа за децата и младежите с тежка до дълбока умствена изостаналост и множествени увреждания.

c