Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Община Добрич иска 387 лева месечен наем за физкултурен салон в окаяно състояние

Общинският съвет на Добрич реши да бъде проведен публичен таен търг за отдаване под наем на физкултурния салон на бившето училище „Бачо Киро“. Сградата е със застроена площ 242 кв. м. и се отдава за 10 години. Началната тръжна цена е 387,20 лева на месец. Съветници посочиха, че цената е твърде висока, но тя не беше променена.

Физкултурният салон, както и бившето училище са в окаяно състояние. През последните 5 години наемател е бил Тодор Тодоров – управител на Спортен клуб по карате „Нуките“. Той заяви пред Про Нюз Добрич, че срокът на договора му е изтекъл, но категорично не би участвал в новия търг при тази цена.

„Цената е ужасно висока. Този салон е без ток и вода, няма санитарни възли. Пуснах лично на мое име партида за ток, правил съм ремонти. Училището го разбиха и разграбиха. Много пъти и в салона са влизали бандити. Досега цената, на която го стопанисвах, беше 110 лева. Не мога обаче да плащам близо четири пъти повече. Сигурен съм, че ако го оставя, ще се разпадне и разграби моментално“, казва Тодоров.

В клуба са картотекирани около 30 деца. Във физкултурния салон тренирали от време на време, заради лошите условия. Сега тренират в друго училище. ОУ „Бачо Киро“ бе закрито през 2012 година. От снимките ни се вижда какво е състоянието му в момента.

c