Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

ОбС Добрич връчи стипендията "Парушев" на Мадлен Петрова от ЕГ "Гео Милев"

Общинският съвет на Добрич връчи почетната стипендия „Йордан Парушев” за 2024 г. на зрелостничката от Езикова гимназия „Гео Милев” Мадлен Йонкова Петрова.  Директорът на учебното заведение Миглена Василева заяви пред общинските съветници, че е изключителна привилегия, че наградата се връчва всяка година и изказа благодарност, че традицията на връчване на стипендията на изявени възпитаници на гимназията продължава, „още повече, че е на името на един изключително достоен човек – Йордан Парушев".

Василева посочи, че Мадлен още в 9 клас е заявила интереса си към историята и българския език и литература и е печелила многократно отличия в олимпиади по „история и цивилизации” и БЕЛ, както и за художествен превод от английски.

Момичето е сред най-добре представилите се ученици на матурите в област Добрич с оценки 5.98 по БЕЛ и 6.00 по английски език.

Мадлен Петрова благодари за стипендията и заяви, че упоритият труд винаги води до успехи. Тя пожела отличието да вдъхновява и много други ученици.

Стипендията на името на дългогодишния директор на гимназията е учредена от Общинския съвет на Добрич и с нея всяка година се удостояват изявени ученици. Решението кои да са те се взима от педагогическия съвет на учебното заведение. Стипендията е еднократна и се връчва на заседание на ОбС.

c