Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

ОбС Добрич ще гласува процедурата за конкурс за управител на Индустриалния парк

Общинският съвет на Добрич ще гласува откриване на процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на „Индустриален парк Добрич” ЕООД. Това ще стане на предстоящото заседание на ОбС Добрич на 25 април.

Индустриален парк Добрич” ЕООД е дружество с едноличен собственик на капитала Община град Добрич. Дружеството е вписано в Търговския регистър на РБ на 24.02.2023 г., след решение на ОбС Добрич от 9 февруари 2023 година. Припомняме, че тогава се проведе извънредна сесия на Общинския съвет, на която учредяването на общинско търговско дружество „Индустриален парк Добрич“ получи единодушна подкрепа.

Предметът на дейност на Индустриалния парк е създаване, управление и развитие на индустриални зони и паркове, развитие и управление на недвижими имоти, строителство, придобиване, отдаване под наем или продажба на дълготрайни материални активи, покупко-продажба и отдаване под наем на недвижими имоти на инвеститори за изграждане на търговски и промишлени предприятия; общо управление на индустриалните зони и паркове с цел печалба, консултантска, комисионна, спедиционна, рекламна, транспортна, маркетингова дейност, представителство и посредничество, покупка на стоки или други вещи с цел препродажба в първоначален или обработен вид в страната и в чужбина, стоков контрол и складова дейност, изработване и/или управление на проекти финансирани от национални и/или европейски източници, както и всякаква друга дейност незабранена от закона.

Със заповед на кмета на Община град Добрич от 20 февруари бе назначен временен управител на „Индустриален парк Добрич“ ЕООД, със срок до приключване на конкурса за назначаване на управител на дружеството.

Конкурсът за избор на управител на търговското дружество се предвижда да се проведе на три етапа - проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания, представяне от кандидатите на бизнес програма на търговското дружество за целия срок на договора за управление, изготвена в съответствие с бизнес-задачата и стратегията за развитие на дружеството, и събеседване с кандидатите.

На 25 април общинските съветници ще определят изискванията към кандидатите, необходимите документи и комисия за организиране и провеждане на конкурса. Предлага се неин председател да бъде заместник-кмет на Община град Добрич.

c