Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Обновяват спортни площадки в 12 училища в област Добрич

Спортните площадки в 12 училища в област Добрич ще бъдат ремонтирани по програма на Министерството на образованието и науката (МОН).

Финансова подкрепа получават шест учебни заведения в община Балчик - Средно училище "Христо Ботев", Основно училище "Свети Свети Кирил и Методий", Основно училище „Антим І”, Средно училище "Христо Смирненски" в с. Оброчище, Основно училище "Георги Раковски" с. Сенокос и Основно училище "Васил Левски" в с. Соколово. Финансиране за нова спортна площадка получава Професионална гимназия по земеделие "Тодор Рачински" в Генерал Тошево. Основен ремонт ще бъде направен на тази в Средно училище "Любен Каравелов" в Добрич. Три училища в Каварна също получават средства от МОН за спортната си база - Професионална земеделска гимназия "Климент Аркадиевич Тимирязев", Средно училище "Стефан Караджа" и Основно училище "Йордан Йовков". В Професионална гимназия по техника и облекло "Дочо Михайлов" в Тервел ще бъде изградена нова спортна площадка.

В повече от 370 училища в страната предстои да бъдат построени нови или изцяло обновени съществуващите спортни площадки по програма на Министерството на образованието и науката (МОН). Осигурени са и над 140 млн. лева за изграждане и ремонт и на физкултурни салони в училищата в страната. По модула на програмата за физкултурни салони ще се финансира приоритетно изграждането на салони в училища, които не разполагат с такива. Тези, които вече имат салони, ще могат да използват средствата за тяхното обновяване и ремонт.

Както по-рано съобщихме 1,5 млн. лв. за изграждане на нов физкултурен салон получава ОУ „Хан Аспарух“ в Добрич, което е единственото в града, което няма такава база.

Снимката е илюстративна

c