Понеделник, 06 май 2024

06.05.2024

Последвайте ни

Областният етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” се проведе във Видин

Областният етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” се проведе във Видин. Целите на националното състезание са да се проверят придобитите от учениците в основния курс на обучение знания, умения и навици за действие при бедствия, пожари и извънредни ситуации, обяви регионалният говорител на Областната дирекция на МВР във Видин Лора Стефанова. Тя допълни, че други задачи са мотивирането на учениците към пълна готовност за действие при кризисни ситуации и популяризиране на обучението за защита на населението.
В областният етап участваха отборите на седем училища от област Видин.
Нека най-добрият победи. За мен всички вие сте победители, отбеляза директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Видин, комисар Стилиян Пешев при откриването на състезанието. То се провежда в два етапа – теоретичен и практически. Теоретичната част включва решаването на индивидуален тест от всички състезатели. Практическата част се осъществява в учебни центрове чрез състезателни игри, в които участват трима състезатели от всеки отбор.
На първо място се класира отборът на Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I”, който ще представи областта на националния етап.
Всички отбори получиха грамоти и шапки с логото на ученическото състезание. Класиралите се на първите три места бяха наградени с купи и медали, които връчиха началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова и комисар Стилиян Пешев.

c