Петък, 19 юли 2024

19.07.2024

Последвайте ни

Новото лице на боса нова Уил Сант гостува край морето на Балчик на сцена „Двореца“

Уил Сант, новият талант на стила „боса нова“, е изгряващ артист не само на родната му бразилска музикална сцена. Неговата популярност расте непрестанно и отдавна е преминала националните граници.

Певецът, композитор и мултиинструменталист от Сао Пауло се появява за пръв път, интерпретирайки великолепните класики на Жоао Жилберто, Том Жобим, Каетано Велосо и Жилберто Гил и с това дава старт на една бурна и перспективна кариера. Въпреки, че е повлиян най-вече от творчеството на Жоао Жилберто, той притежава автентичен стил на музициране и свой собствен подход към китарата. Когато на великолепната сцена на Theatro Unimed ( в Сао Пауло) 21-годишният Уил се среща с Роберто Менескал, една от всепризнатите икони на боса нова стила, маестрото възкликва „Момче, ти си феномен!“.

Бразилският вокалист и китарист Уил Сант от Сао Пауло, Бразилия, гостува през месец юли за първото си турне в България, като Балчик е част от обиколката му из България, която той намира за изключително красива страна.  

„Боса нова е вълшебство, което носи красива енергия и мелодичност“ – казва Уил Сант. Можем да се уверим в това, като се насладим на изпълненията му на Открита сцена на Двореца на 22 юли от 21:00 ч.
Входът е свободен, а концертът е част от фестивалната програма на Двореца "In The Palace".

c