Събота, 26 октомври 2024

26.10.2024

Последвайте ни

Норвежкият крал беше в добра форма по време на първата си публична проява след операцията

Норвежкият крал Харалд Пети изглеждаше здрав и в добро настроение днес по време на първата си официална проява, след като му беше поставен пейсмейкър, съобщи ДПА.
Националната телевизия показа как монархът излиза на патерици от автомобил в норвежкия град Конгсберг, придружен от съпругата си кралица Соня.
„Никак не съм зле за 87-годишен. Работим по въпроса, както казват“, отговори той на въпроса как се чувства.
Норвежкият крал се почувства зле по време на ваканция в Малайзия в края на февруари и беше откаран в местна болница, припомня ДПА. През март му поставиха пейсмейкър. След това му бяха нужни няколко седмици за възстановяване и синът му принц Хаакон пое кралските задължения.
Миналата седмица от кралския дворец обявиха, че Харалд Пети ще се завърне в следващите седмици, допълвайки, че кралят иска да намали задълженията си заради напредналата възраст.
„Ще работя малко по-леко от време на време. Иначе няма да забележите голяма разлика“, заяви днес кралят пред националната телевизия.
Крал Харалд Пети, най-възрастният монарх в Европа, е на трона от 1991 г., като от известно време изпитва здравни проблеми.

c