Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Нормално протича изборният ден в хаджидимовското село Теплен

Нормално протича изборният ден в хаджидимовското село Теплен, каза за БТА председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) – Хаджидимово Даниела Бойкова–Банева.
Точно в 7:00 ч. е започнал изборният ден, всички членове на единствената в селото секционна комисия са се явили навреме. 
Днес в Теплен се провежда балотаж на частичния вот за кмет на кметство, след като миналата неделя никой от тримата кандидати не събра повече от половината от гласовете на избирателите. В Теплен се стигна до частични избори, след като ОИК – Хаджидимово прекрати правомощията на избрания на местните избори през есента на 2023 г. кмет, поради установяване, че не е заличил в едномесечен срок своя фирма. 
Сигнали и жалби в днешния изборен за селото ден няма, посочи Даниела Бойкова–Банева. В рамките на деня жена, която е омъжена в съседно село, е отишла до секцията в Теплен да гласува, тъй като по лична карта постоянният ѝ адрес е в населеното място. Установено е, че не е в избирателния списък, а след направена проверка се е оказало, че личната ѝ карта е с изтекъл срок на валидност, каза председателят на ОИК – Хаджидимово. Жената не е настоявала, но е попитала дали може да упражни правото си на глас в Теплен, уточни тя. 
Към 11:00 ч. избирателната активност в Теплен е близо 25%, като са гласували 96 от общо 387 жители на селото, които имат право на глас. 

c