Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Немкофония 2024 – “Светът на младите” плени зрителите в Добрич (СНИМКИ)

Зала "Добрич" едва успя да събере всички желаещи да присъстват на ежегодното събитие на ЕГ “Гео Милев” в Добрич Немкофония 2024 – “Светът на младите”

За втора година, след прекъсване, празникът на паралелките с изучаване на немски език в ЕГ “Гео Милев” Немкофония напълни залата с родители, ученици, учители и приятели на немския език в Добрич. Събитието се провежда от повече от 20 години в града.

Тази година Немкофония се състоя в Концертна зала “Добрич” и беше на тема “Светът на младите”. Празникът, предизвикал множество емоции на сцената и на звителските ложи, представлява театрални постановки или скечове по зададена тема на немски език. Миналата година темата беше “Толерантност”.

Немкофония в Добрич се завърна с уникално шоу на немски език (СНИМКИ и ВИДЕО) 

Традиционно, участниците се оценяват в няколко категории, а членове на журито бяха бившият директор на ЕГ Милена Иванова, бившият учител Надя Бакларова, учителят Мирослав Попов, абитуриентката Габриела Костова и бившият ученик Владимир Великов.

Алекс Матеев взе наградата за най-добра мъжка роля, а Йоана Манолова за най-добра женска роля.

Наградата “Танц и музика” грабнаха от 11б клас, а “Декори и костюми” отиде при 10б. Наградата “Креативност” взеха 11а клас, а за “Оригинална идея” бяха отличени 9б клас.

В генералното класиране победители са 11б клас, а след тях се нареждат миналогодишните победители – 11а клас, трети са дебютантите от 9а клас.

В края на спектакъла 11а клас направиха изключително емоционално сбогуване с класния си ръководител Атанас Атанасов, преподавател по физика, който излиза в заслужена почивка.

c