Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

НДСВ регистрира листата си в Добрич за предстоящите парламентарни избори

НДСВ регистрира в РИК листата си за 8-ми МИР Добрич за предстоящите парламентарни избори, насрочени на 2 април 2023 година. Водач на листата, която се състои от шест души, е д-р Георги Желев – областен координатор на НДСВ от неговото основаване. Д-р Желев е бил кандидат за депутат във всички парламентарни избори, както и кандидат за кмет на Добрич през 2011 г. В политическата си кариера има записани и три мандата като общински съветник от НДСВ.

Втора в листата е общинският координатор на НДСВ в град Добрич Светлана Неделчева Желязкова – икономист със собствен бизнес. Следват д-р Димитър Христов Димитров – ветеринарен лекар, Златинка Димитрова Георгиева – главен счетоводител в Художествена галерия – Добрич, Велизара Атанасова Иванова –  председател на Младежко НДСВ, икономист и експерт в „Атанасов груп“ и Радостина Михайлова Райнова – икономист и педагог.

„Решихме в листата да участват хора, които през годините активно са отстоявали позициите на НДСВ и са останали в редиците на партията“ – коментира за Про Нюз Добрич водачът д-р Георги Желев. Той припомни, че последното участие на НДСВ в избори е било през 2014 година и това е своеобразен политически рестарт на партията. На проведения през миналия месец конгрес на формацията е било решено да се възобнови активно нейната политическа дейност, каза още д-р Желев.

Той посочи, че всички политически формации участват на базата на олимпийския принцип и не пропусна да се пошегува, че НДСВ ще се бори за два мандата в Добрички избирателен район. „В някои аспекти тези избори възприемаме и като генерална репетиция за местните избори наесен“ -  обяви още д-р Георги Желев. 

c