Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Националният отбор по ветроходство провежда тренировки в залива на Балчик

Месец на ветроходството отбелязват в Белия град

Националният отбор по ветроходство в клас "Оптимист" е в Балчик от днес и до 12 юли ще провежда своите тренировки в акваторията на залива. Също днес започна подготвителен лагер и обучение на младежи по морско дело и ветроходство на клубовете от Шабла, Каварна и Балчик. Работата на националните треньори с децата започна с брифинг и разпределяне на групи на няколко десетки желаещи да се обучават. Сред младите моряци бяха доайенът на българското ветроходство и носител на наградата "Златен глобус" - каварненецът д-р Васил Куртев и председателят на Българската федерация по ветроходство Росен Марангозов.

Морският клуб в Балчик ще е домакин на Държавното първенство за килови яхти клас "Мелджес 24" от 12 до 14 юли, а седмица по-късно, от 19 до 21 юли, заливът на Балчик ще се изпъстри с платната на над 30 лодки, участващи в надпреварата за Националната купа за килови яхти.

Последно от поредицата морски събития през този месец ще бъде Държавното първенство за неолимпийските класове "Кадет", "Илка 4" и "420". То ще се проведе между 26 и 28 юли и отново се организира от Българската федерация по ветроходство.

c