Петък, 03 май 2024

03.05.2024

Последвайте ни

Национална ученическа конференция по гражданско образование се провежда в Добрич

Х Национална ученическа конференция по гражданско образование "Семейство-училище-общество" се провежда в Добрич. Организатори на проявата, която се осъществява със съдействието на Регионалното управление по образование и Община Добрич, са Министерството на образованието, Национален дворец на децата, СУ "Св. Климент Охридски" и ДКТ "Дора Габе".

При откриването на форума участниците в конференцията бяха приветствани от Владимир Трендафилов, заместник-кмет "Хуманитарни дейности".

Той се провежда на 19 и 20 април.  В конференцията могат да участват ученици от IV до XII клас.  Учениците са разделени в три възрастови групи. В първа възрастова група – IV и V клас учениците довършват и представят приказка или драматизация по избор, авторска приказка. Във втора възрастова група – VI - VII клас, участват есета, рисунки, презентации, проекти, драматизации. В трета възрастова група – VIII – XII клас,  участниците представят продукти: есета, разкази, презентации, проекти, рисунки, плакати и др.

Целта е да се предостави възможност за творческа изява на ученици с познания, придобити практически умения и компетентности в областта на гражданското образование, като се акцентира върху моралните качества и духовните ценности.

Темата на конференцията е глобална, заглавията на творбите и наименованията на проектите могат да са различни, достатъчно е да имат тематична връзка с глобалната тема. Всички участници и ръководители, класирани в заключителния етап на конференцията, получават сертификат, а отличилите се – грамоти и материални награди. В състава на журито участват представители на МОН, РУО, университетски преподаватели, артисти, журналисти. Всички разработки ще бъдат публикувани в сборник, а мултимедийните продукти - в диск.

c