Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Над 100 000 лв. са събрани в подкрепа на ранното детско развитие чрез коледната кампания на фондация "За нашите деца"

Над 100 000 лв. са събрани в подкрепа на ранното детско развитие чрез кампанията "Тази Коледа чудесата правите Вие". За това съобщиха организаторите от фондация за "За нашите деца".
Всички набрани средства ще бъдат инвестирани в програмите на организацията в София и Пловдив за грижа за деца, останали без родителски грижи, деца с трудности в развитието и семейства в нужда. 
Само за 2023 г., благодарение на ангажираността на всички свои дарители и съмишленици, организацията успя да подкрепи над 4000 деца и родители и да реализира множество дейности, включващи рехабилитации, ранна детска интервенция, логопедична работа, психологическа подкрепа, информиране и консултиране и др., посочват от фондацията. Целта е през новата година да бъдат оказана подкрепа на около 3000 деца и семейства. От фондацията се надяват още да се осигури възможност услугите, които предоставя, да бъдат достъпни и в по-малки населени места чрез разкриването на осем хъба за ранно детско развитие.
През ноември фондацията „За Нашите Деца” откри такъв консултативен хъб  в с. Войводиново. В изграденото пространство ще има безплатен достъп до интегрирани услуги за деца до шест години, както и достъп до специалисти като логопед, рехабилитатор, психолог и специалисти за ранно детско развитие.

c