Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

На сцена "Двореца" в Балчик Уил Санте очарова с боса нова - класическа и със съвременен контекст

Брилянтна техника, музика, извираща от сърцето и докосваща душата, късче от онова, което на португалски наричат "саудаде" - носталгия и тиха красота... Това бе бразилската боса нова звезда Уил Сант в юлската нощ на брега на морето край „Двореца“ Балчик.

Новият талант на стила „боса нова“ е изгряващ артист не само на родната му бразилска музикална сцена. Неговата популярност расте непрестанно и отдавна е преминала националните граници.

Бразилският вокалист и китарист Уил Сант от Сао Пауло, Бразилия, гостува през месец юли за първото си турне в България, като Балчик е част от обиколката му из България.  

21-годишният бразилец беше подбрал репертоар от боса нова класики и свои оригинални песни, които разкриха друго лице от таланта му и с които той направи нещо много важно - постави пленителната боса нова, завладяла света преди десетилетия, в съвременен контекст. Сред интерпретациите му бяха любими и добре познати песни като Desafinado, The Girl from Ipanema, So Danco Samba и др. Изпълненията на Сант бяха белязани от силен автентизъм, от порива за лекота и от схващането, че боса нова е много повече от музикален стил – тя е култура, естетика и начин на живот и мислене. 

c