Неделя, 19 май 2024

19.05.2024

Последвайте ни

На 6 май празнува град Тервел, денят завършва с концерт на Нели Петкова

Празничният 6 май в град Тервел ще започне в 8,30 часа със света литургия, след която ще бъдат осветени курбани, дарени от кмета инж. Симеон Симеонов и почетния гражданин на Тервел Мариян Колев.

В 9,30 часа на площад „Кан Тервел“ ще започне кулинарното изложение „Пролетни празници в Тервелско“ с алея на занаятите и изкуствата. Участие ще вземат самодейните състави при читалищата и пенсионерските клубове, както и местни творци и занаятчии.

В 10,00 часа всички деца до 10 години са поканени да участват в борба за „Най- здраво великденско яйце в Тервел“. В надпреварата могат да участват само писани кокоши яйца.

В 10,30 поздрав към жителите и гостите на Тервел ще отправят най- малките танцьори от ДФТА "Калинка Вълчева" с главен художествен ръководител Нели Денева.

В 11,00 часа на площада пред общината инж. Симеон Симеонов ще открие първото изложение на ретро автомобили, което се организира съвместно с клуб „Толбухин“ от град Добрич с председател Петър Георгиев. В изложението ще участват и местни ретро маниаци.

Празничната програма ще завърши в 18,00 часа, на откритата сцена, с концерт на певицата Нели Петкова.

 

c