Сряда, 01 май 2024

01.05.2024

Последвайте ни

На 23 август е премиерата на „Гарванът“

На 23 август е премиерата на „Гарванът“, съобщават от „Форум филм“. 
„Това лято мракът възкръсва с предстоящата модерна адаптация, която ще ни попилее с могъщ размах. Както хитовата версия от 1994 г. с покойния Брандън Лий, така и предстоящият римейк, са базирани на абсолютния шедьовър в света на графичните романи на Джеймс О'Бар, който от първата до последната страница потапя в мрачна и завладяваща атмосфера, несравнима с никоя друга. Новата продукция обещава да запази това легендарно наследство, като същевременно показва съвременния прочит на обичаната от толкова много поколения история“, разказват от „Форум филм“.
Режисьор на „Гарванът“ е Рупърт Сандърс, а сценаристи са Зак Бейлин и Уилям Шнайдър. Продуценти са Едуард Р. Пресман, Самюъл Хадида, Виктор Хадида, Джон Дженкс и Моли Хасъл. Актьорският състав включва Бил Скарсгард, Талия Дебрет Барнет, по-известна с псевдонима си Еф Кей Ей туигс (FKA twigs), Дани Хюстън.
СЮЖЕТЪТ
В сенчестите прегръдки на мрачния свят на „Гарванът“, в който ехото на скръбта отеква, а завесата между световете става все по-тънка, сродните души на Ерик Дрейвън (Скарсгард) и Шели Уебстър (FKA twigs) се преплитат в танц на любовта и трагедията, когато демоните от тъмното й минало ги застигат и двамата са брутално убити. Получил шанса да спаси истинската си любов, като се жертва, Ерик е дарен със силата на бог, която надхвърля границите на смъртта.
Прекосявайки неземните царства на живите и мъртвите, пътят на Ерик е осеян със сенки и осветен от трептящите пламъци на отмъщението. Той безмилостно преследва онези, които са отнели единственото му щастие и се заклева да пренапише трагичната история на тяхната гибел, за да си върне светлината, която им е така несправедливо открадната.
БИЛ СКАРСТАРД: НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ СВЕТЪТ ДА ВИДИ ФИЛМА
„Като дете бях голям фен на оригиналния филм и за мен беше голяма чест да приема ролята на Ерик Дрейвън. Но всъщност това, което ме привлече, беше желанието на Рупърт Сандърс напълно да преосмисли историята и героя и да ги адаптира към съвременната публика“, казва актьорът Бил Скарсгард.
По думите му това е герой, който мнозина почитат и са силно привързани към него – той не прилича на никой от персонажите, с които съм се захващал досега. „Работата със забележително талантливата FKA Twigs беше вълшебна. Чувствах се отговорен към историята на Ерик и се постарах да остана верен на духа на оригиналната продукция. Нямам търпение светът да види филма и се надявам, че той ще резонира с публиката толкова силно, колкото и с тези от нас, които участваха в него“, казва още актьорът.
/ДД

c