Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

МВР получи отлична оценка дори от тези, които ни възпрепятстват към пълноправното членство в Шенген, заяви Калин Стоянов

Министерството на вътрешните работи получи отлична оценка и подкрепа дори и от тези, които в момента ни възпрепятстват по пътя към пълноправното членство в Шенген. Това заяви на брифинг в Министерския съвет министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който коментира потвърдената от българското правителство информация за отпадане на контрола по въздушните и морските граници в края на март 2024 година.
„Резултатът на Министерството на вътрешните работи е ясно фиксиран в доклада от последната мисия, която се извърши през ноември по проверката по линия на Шенген. Искам категорично да заявя, че ще продължим да правим това, което е необходимо. В синхрон с премиера и вицепремиера ще отстояваме своята позиция до вземането на крайното политическо решение“, каза още Стоянов. 
Министърът на вътрешните работи изрази благодарност към всички представители на различните институции, полагащи усилия за пълноправното членство на България в Шенгенското пространство. 

c