Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Морски клуб "Портус Кариа" от Шабла откри сезона по спортен подводен риболов

За 11-та поредна година на 24 юни, събота, клубът ще е домакин на турнира за купа "Шабла".

Морски клуб "Портус Кариа", град Шабла участва с трима състезатели в надпреварата за купа "Стела Марис" в акваторията на град Приморско. То бе първият кръг от серията турнири за купа "България" за годината и постави дългоочакваното начало на сезона по спортен подводен риболов в България.

Въпреки условията на морето, които включваха слабо мъртво течение и намалена видимост поради цъфтежа на планктона по черноморския крайбрежен район, събитието протече успешно. Уловът бе по-малък по брой риби, но с впечатляващи размери.

В надпреварата участваха 42 състезатели от 10 български клуба. Шабленската морска и харпунджийска школа беше представена от капитана Венцислав Георгиев, Йовчо Николов и председателя на клуба Димитър Франгов. Талисманът на отбора Добрин Гамалов също присъства и допринесе с безценна логистична и организационна помощ, вдъхновявайки момчетата, съобщават от клуба.

Състезанието на Димитър Франгов приключи след по-малко от час поради проблеми с лявото ухо, което му попречи да поддържа равновесие и влоши състоянието му при изплуване. Йовчо и Венко, разпределени в северната и южната зона, упорито търсеха риба на различни дълбочини през петте часа на състезанието, но срещите с валидни екземпляри в мътната вода бяха много редки. Капитанът Венко Георгиев от Шабла се класира на 19-то място с предаден кефал с тегло от 635 гр.

Организатор на следващия II-и кръг от серията състезания за купа „България“ е Морски клуб "Портус Кариа", град Шабла. За 11-та поредна година на 24 юни, събота, заедно с Община Шабла и хотел-ресторант "Делфина" клубът ще е домакин на турнира за купа "Шабла".  

c