Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Модна фиеста Албена завърши с Дарлин Родригес, която всички наричат Мис Куба

Екстра Нина, която излезе с нов фолклорен албум, сияеше на сцената на хотел Маритим

Последният ден на модната фиеста стартира по-рано, защото времето беше малко, да побере всички, които искаха да се включат и изявят на сцената. От малки до големи момичета и момчета, започнаха с много танци, най-вече български народни хора.  Дарлин Родригес освен че изпълни песните на Енрике Иглесиас, Хулио Иглесиас и др. латиноамерикански изпълнители, заяви пред всички, че е влюбена и в песните на Лили Иванова и Васил Найденов. Майката на Дарлин, Дороти, идва тук, преди 22 години, заедно с Алфредо Торес и Раул Торес, от прочутия кубински балет „Тропикана“. И тя, заедно с тях, се влюбва завинаги в нашата родина и остава... По-късно, пристигат дъщеря й Дарлин и майка й.  

Екстра Нина, която се завърна окончателно в България, след продължителен гастрол в Турция, разплака публиката с песента „Моя страна, моя България!“ С всичко се е справила, само не е могла да надвие носталгията. България е една от постоянните теми в нейните песни. С патриотичната тема за България, тя отново затвърди у всички усещането, че няма по-красива страна на света от България.

След Екстра Нина на сцената излезе дизайнерката Милена Вельова, която е била тук на първата фиеста преди 24 години. Тя представи няколко теми, като овациите обра с  етно вълната. Докато миналата година Милена показа роклята, с която Мариана Попова се е явила на Евровизия, облеклото на Нина Николина от грандиозния концерт на „Хъшове“, както и роклята, която е била представена на топ изложение в Япония, по време на дните на българската култура, сега отново заложи на плетените мотиви, с които стана известна преди четвърт век в България.

Фиестата завърши с дунавско хоро в късните часове, а продуцентката на събитието Мариана Аршева обеща на всички да се съберат отново в Албена догодина, за да отпразнуват четвърт век Модна фиеста Албена.

c