Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Мобилни полицейски екипи ще посетят малки населени места в Силистренско

Служители на Областната дирекция на МВР в Силистра ще правят изнесени приемни с граждани в малки и отдалечени населени места на областта, съобщиха от полицията.
Съгласно утвърден график, до края на януари мобилен екип, включващ служители на секторите "Противодействие на криминалната престъпност", "Противодействие на икономическата престъпност" и "Пътна полиция", ще направи срещи по въпроси на сигурността и реда с представители на местната власт и жители на населени места от общините Силистра и Дулово. 
Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места. Гражданите и представителите на местната власт имат възможност да подават сигнали във връзка с пътната безопасност, опазването на обществения ред, за извършени престъпления, както и сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции
Традиционно сред акцентите на разговорите са опазването от посегателства на селскостопанската продукция, телефонните измами и сигурността на самотно живеещите и възрастните хора. Разисква се и темата за пътната безопасност в селата.
Подобни изнесени приемни имаше и през цялата изминала година, показва информация на сайта на Областната дирекция на МВР.

c