Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

"Много съм доволен от първата половина на мача", каза треньорът на Черно море Тича Кирил Болшаков след успеха над ЦСКА

Изказване на треньора на Черно море Тича Кирил Болшаков след срещата от 16-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ) между варненския тим и ЦСКА, завършила 91:84 за домакините.
Кирил Болшаков (треньор на Черно море Тича) – „Щастливи сме, че удържахме тази победа. ЦСКА са много силен отбор. Те са отбор, който е по-силен от нас като селекция и ширина.
Ние изпитвахме големи проблеми. Венислав Христов направи четири фаула рано, Аверил Ъгба също направи четири фаула и ние останахме без централни играчи, но отборът удържа. Отборът игра бързо, игра с душа и това беше важно.
Въобще аз съм много доволен от първата половина на мача. Но през втората всички тези проблеми оказаха влияние.“
Марин Маринов (състезател на Черно море Тича) – „Първо искам да благодаря на феновете, които дойдоха. Може би една от най-хубавите публики в България. Започнахме много добре. Първото полувреме играхме много силно и агресивно. Бяхме доста добре и в защита.
Второто полувреме не бих казал, че играхме слабо, просто отборът на ЦСКА е доста класен и имат добри българи и чужденци и успяха да се върнат в мача. Но важното е, че спечелихме. В сряда срещу лидера Черноморец ни предстои тежък мач. Аз ги гледах днес с Ямбол, те играха доста добре, въпреки че Ямбол бяха без някои от основните си играчи. Надявам се да изиграем също хубав мач, да играем добре, да играем отборно и винаги за победа. Можем да победим всеки, според мен.“

c