Неделя, 05 май 2024

05.05.2024

Последвайте ни

Министър Зарица Динкова отличи най-добрите сноубордисти в първия ден на Световната купа по сноуборд

Министърът на туризма Зарица Динкова отличи най-изявените сноубордистите в първия ден на Световната купа по сноуборд в Пампорово. Събитие се организира и провежда под патронажа на Министерството на туризма. Стотици фенове на зимните спортове бяха на писта „Стената“, за да подкрепят родния и световен сноуборд елит, съобщиха от пресцентъра на министерството. 
Подобни събития не само предлагат вълнуващи спортни моменти, но и са от ключова роля за насърчаването на туризма в България, каза Динкова по време на официалната церемония по награждаване. От Министерството на туризма коментира още, че това е и един от начините страната ни да бъде представена като привлекателна дестинация за любителите на зимните спортове. Провеждането на Световната купа по сноуборд в Пампорово нарежда страната ни сред предпочитаните места за зимен туризъм в Европа и света, посочват още от ведомството. 
Министър Динкова връчи и наградата на Радослав Янков, който зае място сред световния елит на сноуборда.
"Този успех е повод за гордост за нашата страна и засилва уважението към българските спортисти в световен мащаб“, заяви Динкова.
Имаме все по-качествен туризъм и все повече туристи, което ни поставя на международната карта на предпочитаните дестинации, но трябва да спрем да търсим само негативните новини, каза преди дни министърът на туризма в телевизионно интервю. 

c