Събота, 18 май 2024

18.05.2024

Последвайте ни

Международна бизнес конференция организира в Добрич ДАБУ

Международна бизнес конференция за популяризиране на приложни изследвания, модели и добри практики за климатоустойчиво селско стопанство в Черноморския басейн организира Сдружение „Добруджанско аграрно и бизнес училище“ (ДАБУ). Форумът се осъществява по проект „Трансграничен алианс за климатоустойчиво и екологично земеделие в Черноморския басейн“ (AGREEN). Събитието ще се проведе на 21 и 22 март (вторник и сряда) от 10:00 ч. в град Добрич, на адрес: ул. „България“, №3, ет. 2, Нова конферентна зала

Събитието има за цел е да представи разработените по проект AGREEN климатоустойчиви модели за отглеждане на култури и успешни практики в устойчивото земеделие, които могат да бъдат приложени в черноморския регион от професионалната общност и секторните организации в селското стопанство, с цел подобряване на тяхната ефективност и модернизация.

Във фокуса на конференцията ще бъде споделянето на резултатите от научно-приложните изследвания и експериментирането на разработените от партньорите по проекта модели, засилването на сътрудничество между бизнеса и научноизследователските институции, както и опита, споделен от практикуващи климатоустойчиво земеделие.

За участие в конференцията са поканени земеделски производители и техни кооперации, асоциации, организации и заинтересовани групи с интерес в областта на устойчивото земеделие, изследователски звена и институции в селското стопанство, контролни органи и бизнес браншови организации, независими професионалисти, експерти и практикуващи и др.

c