Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Мая Димитрова: Гласувах за по-добри доходи за семействата и достоен живот за възрастните

„Днес гласувах за това, което е най-важно за всеки от нас като българин - гласувах за хората, гласувах за по-добри доходи за семействата, гласувах за децата, за младите хора, за един по-достоен живот на възрастните хора и не на последно място за мир“, заяви водачът на листата на КП „БСП за България“ в Добрич Мая Димитрова. Тя даде своя глас в секция 57 в детска градина № 12 в Добрич.

Димитрова гласува с машина, като заяви, че се е възползвала от правото си на избор за начина на вот.

„Не мога да направя прогноза каква ще е изборната активност, но много се надявам хората да са помислили преди този избор, защото наистина в рамките на две години се явяваме на избори за пети път, а всъщност избирателната активност е много важна да има едно стабилно правителство. Надявам се повече хора да отидат до урните, защото град Добрич е с по-висока активност, но областта като цяло – не“, посочи Димитрова.

Според нея дали ще бъде сформирано правителство изцяло зависи от резултатите на изборите, от това политиците в Народното събрание и лидерите  на партии да са диалогични и да направят всичко възможно в името на България да има редовно правителство.

„Надявам се гласуването с машини и с хартия да се отрази на активността, тъй като имаше хора, които преди не излязоха да гласуват. Не става въпрос за страх от машините, това не е точната дума. Просто има възрастни хора и такива, които имат някакви притеснения да не би да объркат нещо“, каза Мая Димитрова.

Тя допълни, че очаква добър резултат за БСП на днешния вот.

c