Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Мая Димитрова, депутат от Добрич, БСП: Очаквам повече разум и диалогичност

„Очакванията ми от новото 49-то Народно събрание са за повече разум, повече диалогичност, най-вече между първата и втора политически сили, представени в парламента, тъй като хората са им гласували доверие и на тях са отредили да вземат решение как ще продължи да се развива държавата оттук нататък“, коментира пред Про Нюз Добрич народният представител от „БСП за България“ от 8-ми МИР Добрич Мая Димитрова.

„За пети път проведохме избори, факт е, че нито една политическа сила не може да управлява сама и държавата трябва да се управлява от коалиции. За да има управление от коалиции, би следвало да има и диалог между политическите партии“, добави тя.

По отношение на първия ден на 49-ото Народно събрание Мая Димитрова коментира, че „за съжаление първата и втора политически сили явно не са си взели поука от това, което се случи в предходния парламент. Реално ние повтаряме сценария на 48-ия парламент, когато се наложи за председател на НС да бъде избран най-възрастния, за да не попадаме в конституционна криза, защото без избран председател на НС то нито може да бъде закрито, нито президентът да обяви нови избори. Надявахме се да са преосмислили това, което се е случило. За съжаление, днес не бяхме свидетели на това. Надяваме се утре да има по-разумни решения.

c