Петък, 19 юли 2024

19.07.2024

Последвайте ни

Мариус Куркински включи Балчик в националното си турне с „Нашенец“

Мариус Куркински включи Балчик в националното си турне с моноспектакъла „Нашенец“. Засега е ясно, че той ще играе край морето на 27 юли, но мястото не е посочено и все още билети не се продават в платформата kupibileti.bg.

Това е моноспектакълът, с който през ноември миналата година актьорът отбеляза 30 години на театралната сцена, припомнят организаторите.

В представлението актьорът се превъплъщава в различни герои по произведения на хумориста Димитър Чорбаджийски, известен с псевдонима си Чудомир. На 25 март 2024 г. предстои да се навършат 134 години от рождението на българския писател.

На сцената Куркински пресъздава типичното за автора остроумие и виждания за живота и обществото, поднесени чрез забавни и трогателни истории. Какво би бил този свят на трудности, главоблъсканици, амбиции и тревоги, без животворният полъх на хумора. Много от Чудомировите разкази са изградени като диалог или монолог. Неслучайно тези герои носят прозвището нашенци – нещо близко, което е и наше, присъщо и на нас, разказват от екипа на Мариус Куркински. 

c