Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Людмила Петкова е кандидатът за министър на финансите в проектокабинета на ГЕРБ – СДС с кандидат за премиер Росен Желязков

Людмила Петкова е кандидатът за министър на финансите в проектокабинета на ГЕРБ – СДС с кандидат за премиер Росен Желязков.
Людмила Петкова е служебен вицепремиер и министър на финансите в служебното правителство с премиер Димитър Главчев.
Петкова е магистър e по икономика и управление на търговията от Университета за национално и световно стопанство в София, сочи справка на сайта на Министерството на финансите. Има специализации по Международни счетоводни стандарти от Института за следдипломна квалификация към УНСС и по Европейско право и административни практики от Нов български университет. В продължение на 15 години работи в Националната агенция за приходите, като заема различни експертни и управленски длъжности, включително заместник-директор и директор на ТД „Големи данъкоплатци и осигурители” и “Средни данъкоплатци и осигурители” – София.
От април 2010 г. е директор на дирекция „Данъчна политика“ в Министерството на финансите. През 2013 – 2014 г., септември – декември 2021 г. и август 2022 – юни 2023 заема поста заместник-министър на финансите с ресор бюджет, данъци, Националната агенция за приходите, Агенция “Митници” и Дирекция “Данъчна политика“ в МФ.
Два пъти е член на Надзорния съвет на НЗОК, а в периода 2013 – 2014 г. е и негов председател. Има дългогодишен международен опит, свързан с дейността на работните групи и комитети към Европейската комисия, Съвета на Европейския съюз и Комитета по фискални въпроси на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. 
 

c