Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Лидерите на ПП-ДБ в Добрич: България е на кръстопът и само чрез масово гласуване може да продължи във вярната посока

България е на кръстопът и само чрез масово гласуване може да продължи във вярната посока на развитие към сърцето на Европа, а негласуването е най-краткият път към завръщането на Борисов и Пеевски във властта.

Това е посланието, което лидерите на “Продължаваме Промяната - Демократична България” Асен Василев, Николай Денков, Христо Иванов и Атанас Атанасов отправиха пред гражданите на Добрич. Четиримата проведоха откровен двучасов разговор с хората от града и региона в пълната Огледална зала “Нели Божкова”, а водачът в листата на ПП-ДБ за парламентарните избори на 9 юни Ивайло Мирчев представи кандидатите за народни представители.

“Борисов много ясно и честно ви предлага управление с Пеевски, като той да е в ролята на премиер. Ще се върне стабилността и постната пица. Това сме го гледали. Знаем как свършва. Винаги свършва с протести, дестабилизация, с мачкане на хора, с унижение, с кражби. Лошото този път е, че се промени международната среда и вече не е гарантирано, че България няма накъде да ходи и бавно ще върви към Европа. Това, че две страни на една географска ширина с нас затвориха вратата към ЕС показва едно - има накъде да изпаднем, за съжаление. Затова нямаме право на експерименти”, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. Той даде пример със случващото се в Грузия и Северна Македония, които в рамките на няколко дни затръшната вратата си към ЕС, което обслужва интереса на Путин.

Доскорошният премиер акад. Николай Денков също призова за масово гласуване, защото само така може да се елиминира подготвяното управление на ГЕРБ и ДПС.

“От няколко часа сме тук и чуваме непрекъснато оплаквания от кмета на Добрич. Оказва се, че Добрич е рекордьор в гласуването, но за най-малка избирателна активност. Това се оптиват да направят нашите опоненти в тази кампания. Искат да убедят българите, че няма смисъл да излизат, да гласуват, че всички са еднакви и няма смисъл да се отиде до урните.  А пък после ще се чудим какво се е случило. Важно е да се гласува, защото бъдещето на страната зависи от всички нас”, каза акад. Денков.

Асен Василев подчерта, че се установява мнозинство от 80 процента от българите, на които не им харесва как изглежда страната в момента. Затова на 9 юни хората имат възможността да изберат модела на развитие на България - като нормална европейска държава или държава от латиноамерикански тип, представян от ГЕРБ като модела на постната пица.

“Това мнозинство от 80 процента наистина съществува. То иска честни конкурси, за да се вдигне качеството на образованието, на здравеопазването, да има нормална правосъдна система. Това мнозинство иска най-накрая по честен начин да се разпределят парите в страната. Те да стигат до всяка община честно и прозрачно, както го направихме в последния бюджет, и местната власт да определя кои са най-важните й проекти. А не да се моли на премиер, финансов министър, или някой друг”, каза Василев.

“Защо добрите неща в България се случват толкова трудно? Защото това мнозинство го няма в парламента. Няма го, защото половината хора не гласуват. Ако имаме избирателната активност, каквато е в Германия, тогава общо гласовете на нашите основни опоненти-  ГЕРБ и ДПС, ще бъдат не повече от 20%. И мнозинството българи ще бъде представено в парламентарната зала”, добави той.

Другият съпредседател на “Демократична България” Атанас Атанасов също описа ярко опитите на ГЕРБ и ДПС да внушат чрез пропагандната си машина, дезинформации и медийното си влияние, че всички са като тях - окаляни и корумпирани.

“Толкова много важни въпроси за България очакват своето решение. Само нашата коалиция може да придвижи тези въпроси напред и да доведе до тяхното решение, както го направи с Шенген и както напредна за еврозоната. Статуквото на Борисов и Пеевски няма никакъв интерес от придвижване на ключовите реформи и това беше основната причина да провалят ротацията. Те не искат промени в регулаторите, службите и съдебната система. Страхуват се  от промяната, тъй като тези регулатори и служби ги обслужват политически и икономически”, каза Атанасов.

Ивайло Мирчев разказа за това как хората все още трудно разбират необходимостта от масово гласуване, за да се намали влиянието на купения и контролиран вот, от който ГЕРБ и ДПС черпят сила. “Днес имах една среща с наша избирателка, която ме помоли Пеевски да не излиза да говори вместо нас по медиите. На това й отговорих - ако иска Пеевски да загуби своето влияние и тежест, да отиде в деня на изборите и да да даде своя глас, да убеди и роднините и приятелите си да гласуват. Призовавам всички добричлии да го направят”, каза Мирчев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c