Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Легитимният председател на Градския съвет на БСП София е Диана Тонова, се казва в позиция на Изпълнителното бюро на БСП-София

Към настоящия момент легитимният председател на Градския съвет на БСП София е Диана Тонова, легитимният градски съвет е избраният на Градската партийна конференция, състояла се на 21 април 2024 г., легитимните председатели на 24-те районни съвети на БСП са избраните въз основа на проведения предсрочен пълен цикъл отчети и избори. Това се казва в позиция на Изпълнителното бюро на БСП-София, разпространена от пресцентъра на организацията. 
Ако някой иска да провери истинността на последното, нека да опита да се впише в Агенцията по вписванията, се посочва в позицията. 
"Решенията на Общопартийната контролна комисия на БСП от 29 юни 2024 г. относно „мандатността” и „предсрочните вътрешнопартийни избори в София, Бургас и Плевен” показват пълна липса на компетентност и див реваншизъм. Срам както за поръчителите, така и за изпълнителите!", заявяват от ръководството на БСП-София.
Призоваваме всички легитимно избрани и действащи общински, градски и районни председатели в БСП да изразят позиции по решението на ОПКК, за да запазим човешкото и партийното си достойнство и да се противопоставим на опитите да се разруши фундаментално партийната структура на БСП, се казва в позицията.
В нея се посочва още, че Уставът на БСП може да се тълкува само от Конгреса, ОПКК няма правомощия за това.
Вчера Общопартийната контролна комисия на БСП реши, че Корнелия Нинова не може да бъде избирана отново за председател на БСП, тъй като има изпълнени два последователни пълни мандата, съобщи пресцентърът на партията. Контролната комисия на БСП се прознесе и по казуси за София, Бургас и Плевен. 
Общопартийната контролна комисия в БСП се произнесе, че Иван Таков е председател на БСП-София, информираха от пресцентъра на Групата на Местна коалиция "БСП за България".

c