Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Курортът Албена ще стане за два дни център на спорта тенис на маса

Спортна зала "Албена" на едноименното ваканционно селище отново ще стане център на спорта тенис на маса в предстоящия уикенд. В петък и събота там ще се проведе юбилейното 50-о Държавно индивидуално първенство за ветерани – сингъл и двойки, за мъже над 40 и жени над 30 години.

Шампионатът се провежда под егидата на Българската Мастърс федерация,чийто президент - олимпийската шампионка по гребане от Монреал Здравка Йорданова, лично ще открие събитието, а в края му ще награди и призьорите.

Веднага след завършването на състезанието, в събота от 14.00 часа ще започне Петият Международен открит и ветерански турнир "Пролетна Албена", в който освен българските майстори ще се включат и състезатели от Румъния, Молдова,Австрия, Украйна и Киргизстан.При ветераните състезанията са в 5 възрастови групи - до 39,от 40 до 49,от 50 до 59,от 60 до 69 и над 70 години. 

Очакват се над 100 участници във всеки от форумите.

Организаторите от добричкия спортен клуб "Дама купа" са осигурили безплатен достъп до залата за игра и канят любителите на спорта с малката топка от Североизточна България да се насладят на много майсторски изпълнения през почивните дни. А за желаещите да прекарат целия уикенд в Албена са осигурени много ниски цени за настаняване "All Inclusive" в хотел "Лагуна Бийч" на брега на морето.

c