Петък, 27 септември 2024

27.09.2024

Последвайте ни

Синду Йегапан е новият помощник-учител в СУ „Кл. Охридски“ в Добрич

СУ “Св. Климент Охридски” е сред тридесетте одобрени училища в страната, което и през настоящата учебна 2024-2025 година посрещна своя помощник-учител по английски език по Програма “Фулбрайт” Фондация „Америка за България“ – Синду Йегапан.

Млада и амбициозна преподавателка, която обединява множество култури и таланти в своето призвание. Синду е на 23 години и през май 2023 г.  e завършила психология и политики на световното здраве в Северозападния университет в Илинойс, САЩ. Нейното образование я отвежда до различни точки на света, включително Белград, Сараево и Лондон, където участва в проекти, свързани с глобалното здраве и обществените политики. Тя е работила като помощник-учител и преподавател по математика и английски език на деца в предучилищна и училищна възраст. Този практически опит я е научил на гъвкавост и разбиране към нуждите на ученици от различни възрастови групи, което я прави ценен член на нашия екип. Като танцьор и хореограф на западни, индийски и фюжън танци, в продължение на 3 години Синду е в изпълнителния борд на най-голямата културна организация в колежа си, Ahana Dance Project. Тя е също така активно ангажирана с Модел ООН конференции и вече изрази своето нетърпение да се запознае с БЕСТ отбора на нашето училище. Тя вярва, че комуникацията и глобалното мислене са ключови умения, които трябва да се развиват в учениците и ще се стреми да ги насърчи в това отношение.

Впечатлена е от училището и от учениците, с които успя да се види в неформална среда. Ето какво споделят и някои от тях. Виктор Желязков от 10.А клас казва: „Синду ми направи отлични впечатления още от първата ни среща. Тя е изключително приятелски настроена и отворена към нови хора, което ме кара да се радвам за предстоящите ни часове. Очаквам с нетърпение нашите уроци и съм сигурен, че ще бъдат не само полезни, но и вдъхновяващи. Пожелавам й да продължава да споделя своята страст към преподаването и да оставя трайна следа в сърцата на учениците си. Нека всяко предизвикателство й носи радост, а всеки урок – удовлетворение!“ „ Синду за мен е дългоочакваният гост за училището ни и града ни, разбира се“- споделя Ивайла Добрева от 8.Б клас. „С нейната екзотичност и интерес към танцовото изкуство съм убедена, че ще направим съвместни изяви по танци на народите. А и не само. Защо да не танцува и български фолклорни танци. Всяка година очакваме с нетърпение срещите с нашите помощник- учители по програмата на Фулбрайт. Всеки от тях носи различна енергия и настроение, всеки от тях е интересен по различен начин и намира сред нас различни приятели.“

c